Verras je moeder met een Vegan Giftcard

Alle moeders worden 1 keer in het jaar extra in het zonnetje gezet, want dan is het weer zover, het is moederdag!

Op deze bijzondere tweede zondag in mei worden alle mama’s verrast.

Ben je zelf moeder, heb je nog een moeder of een geweldige schoonmoeder, het maakt niet uit, alle moeders verdienen een ontbijtje op bed, een bloemetje en een kaart.

Maar het is ook een dag dat wanneer je moeder niet meer leeft, je even stil staat bij haar gemis. Je kijkt naar een foto en denkt terug aan mooie liefdevolle herinneringen met een traan en een lach. Ook dat hoort erbij… koester dat en geef het weer een plekje.

Weet je eigenlijk hoe moederdag ontstaan is?

Moederdag komt oorspronkelijk uit het oude Griekenland. Daar werden toen niet de ‘gewone’ moeders in het zonnetje gezet, maar de moeder van de goden werd geëerd. Haar naam was Rhea.

In de zeventiende eeuw werd in Engeland de ‘Moeder Zondag’ gevierd. Dit was de zondag voor Pasen waarop bedienden terug naar huis gingen om hun moeder te bezoeken en te eren. Ze brachten dan ook een speciale cake voor haar mee.

In 1907 begon Anna Marie Jarvis in Amerika een dag voor moeders te promoten. Haar eigen moeder overleed in 1906 op de tweede zondag van mei en Anna wilde iets doen om een eerbetoon aan alle moeders te brengen. Een jaar na haar moeders overlijden, ook weer op de tweede zondag van mei, gaf Anna een anjer aan iedere moeder die in de kerk aanwezig was.

Anna ging de samenwerking aan met scholen, zakenlieden en politici. Het resultaat: de gouverneur van West-Virginia riep iedereen in 1910 op om Moederdag te vieren op de tweede zondag van mei. En in 1914 besloot de toenmalige president ‘Woodrow Wilson’ dat die tweede zondag in mei voortaan de nationale feestdag ‘Mother’s Day’ zou zijn.

Veel mensen vinden Moederdag tegenwoordig te commercieel. In Amerika gebeurde dat eigenlijk al snel nadat de president Mother’s Day tot feestdag had uitgeroepen. Het eren van moeders kreeg steeds minder aandacht en mensen kochten vaak snel een cadeautje. Anna Marie Jarvis heeft daarom uiteindelijk nog geprobeerd om de dag weer af te schaffen.

In 1924 kwam Moederdag overwaaien naar ons land. De Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde introduceerde deze dag met gerichte campagnes. Ze hoopte hiermee de bloemenverkoop in Nederland te stimuleren. De eerste officiële Moederdag in ons land stamt uit 1928.

Het is vooral een tijd om je moeder te verrassen met een ontbijtje op bed en haar geen huishoudelijke taken te laten doen die dag. Het beeld wat hierbij hoort kennen we allemaal, ‘een beschuitje maken met aardbeien’, ‘een verse jus of smoothie’ en ‘een mooi ingepakt cadeautje speciaal voor je moeder’. En niet te vergeten heel veel tekeningen en zelfgemaakte creaties van (klein)kinderen. Vol trots en met een big smile komen de kinderen dit brengen in hun zachte pyjama’s. Ze zijn dan zo lief en schattig en kun je ze wel op kunt eten…

15% korting speciaal voor jou

Omdat wij ook moeders zijn hebben wij een leuke kortingscode waarmee je t/m 10-05-2020 iets leuks kunt kopen voor jezelf en voor je moeder met 15% korting. Gebruik de code Moederdag2020

Met een persoonlijk kaartje scoor je punten!

Wil je zelf je moeder verrassen, vergeet vooral niet om een persoonlijk kaartje te schrijven waarin staat dat jouw moeder de leukste en de liefste is. Vertel haar wat ze allemaal voor je doet en hoe je dat waardeert. We gaan er vaak van uit dat je moeder dit allemaal al wel weet en daarom zeggen we dit vaak niet tegen onze moeder. Maar zeg nou zelf, hoe fijn is het wanneer iemand je een compliment geeft en zegt hoe blij hij of zij met je is? Stiekem smelt je dan toch? Die lieve woorden geven je zoveel liefde dat je er kriebels van in je buik krijgt.

En denk ook aan dat heerlijk gevulde dienblad wat dan vol staat met lekker eten, cadeautjes en bloemetjes. Iets wat ‘bijnaaaa’ altijd goed gaat. Inderdaad bijna, want soms komt het nog wel eens voor dat de verse jus over de rand van het glas heen klotst en heel het dienblad hierdoor onder de verse jus komt liggen. Daar gaat je oh zo leuke, goed gevulde dienblad! Er zit dan niks anders op om weer terug naar de keuken te gaan en het opnieuw te doen.  Ach dat hoort er ook wel een beetje bij en later kun je er hard om lachen.

Maak je moeder blij met een cadeaubon

Ben je inspiratieloos en vind je het lastig om het perfecte cadeau te vinden voor een moeder alles al heeft?

Maak je niet druk, het perfecte cadeau is een cadeaubon die ze zelf mag besteden. Heerlijk toch? Geen keuzestress en een bon is altijd goed, ook bij je schoonmoeder scoor je dan punten.

Bestel hier je cadeaubon in onze webshop. Dan kun jij ook weer lekker relaxen want het perfecte moederdag cadeau heb jij al gevonden.

Heel veel plezier met geven en fijne moederdag!

Delen met je vrienden

Toegevoegd aan je winkelmand
0 items - 0,00

Jammer dat je gaat..

Blijf op de hoogte van inspirerende artikelen en nieuwe producten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting!

.

Tarieven

Duitsland €      10,25
Luxemburg €      12,00
Denemarken €      12,50
Frankrijk €      12,50
Italie €      14,50
Oostenrijk €      16,00
Polen €      16,00
Spanje €      17,00
Portugal €      18,50
Tsjechie €      26,50
Hongarije €      27,50
Zweden €      27,50
Bulgarije €      30,00
Estland €      30,00
Finland €      30,00
Griekenland €      30,00
Ierland €      30,00
Kroatie €      30,00
Letland €      30,00
Litouwen €      30,00
Malta €      30,00
Roemenie €      30,00
Slovenie €      30,00
Slowakije €      30,00