Vegan Fashion looks good on everyone

Weet jij eigenlijk wel waarvan en op welke manier de tassen en schoenen die je nu draagt gemaakt zijn?
Als je iets ziet wat je mooi vindt, een mooie tas of mooie sneakers, dan wil je die graag hebben. Maar denk jij wel eens na over hoe die tassen en schoenen gemaakt zijn en wie er in de fabriek aan hebben gewerkt? Of waar de materialen vandaan komen?

Je hoeft geen vegan te zijn om veganistische tassen of schoenen te dragen

Natuurlijk is het geweldig als je vegan bent. En ook als je vegetarisch bent vinden wij dit al een hele mooie stap naar een betere wereld. Maar… vegan wordt je niet ineens, tenminste, de meeste mensen hebben hier tijd voor nodig. En ook niet iedereen houdt dit vol en kiest er na een tijdje toch weer voor om vegetarisch te zijn of is flexitariër. Wat we eigenlijk willen zeggen is dat mensen allemaal heel verschillend zijn en dat mag. Ben jezelf, ben eerlijk en kijk naar de wereld, je medemensen en de dieren op onze planeet. Samen kunnen we voor een betere wereld zorgen.

En als je dan toch vlees en/of vis wil eten, beperk het dan zoveel mogelijk en zorg ervoor dat er geen massaproductie meer plaats hoeft te vinden. Draag eraan bij dat dieren vrij kunnen rondlopen en niet als een gebruiksvoorwerp misbruikt worden. Het zijn levende wezens met gevoel net als wij mensen. Je kunt hier aan bijdragen door geen of in ieder geval minder leer te kopen en te dragen. Hier kun je vandaag mee beginnen. Probeer het, kijk wat het doet en vooral hoe je, je voelt.

Hoe fijn ga jij je voelen …

… als je weet dat de tassen en schoenen die jij draagt eerlijk geproduceerd zijn, duurzaam zijn en waarbij dieren geen leed is aangedaan terwijl ze ook nog eens super hip, mooi, stylish en vegan zijn!

Dat wil jij toch ook? En natuurlijk wil je dit even uit proberen, dus bestel een mooie tas of een paar sneakers en merk zelf het verschil…

Vergroot je bewustzijn en neem je verantwoordelijkheid

Wat we vragen is een vergroting van je bewustzijn. Denk na wat je doet. Ook als je geen vegan bent kun je wel de keuze maken voor mooie vegan tassen en sneakers. Alleen al omdat je daarmee helpt de wereld te verbeteren. Bovendien zijn vegan tassen en sneakers net zo mooi als echte leren tassen dus waarom zou je dan nog voor echt leer gaan?
Wat we vaak horen is: ‘’Vegan is toch gewoon plastic’’. Nee dus, dat is niet ‘’alleen maar, gewoon plastic’’. Natuurlijk weten wij dat er ook goedkopere ‘plastic’ tassen zijn, zoals bijvoorbeeld sommige plastic tassen op de markt of tassen die goedkoop geproduceerd worden in bijvoorbeeld China, maar ben je je er dan ook bewust van hoe deze gemaakt worden? Zijn ze schadelijk voor het milieu? Worden de mensen wel eerlijk betaald? Is er geen kinderarbeid aan te pas gekomen? Wij van My Vegan World kiezen producten uit waarbij wel rekening gehouden wordt met iedereen tijdens het productieproces.

Sweatshop Free & Peta Approved

Zo hebben we merken geselecteerd die bijvoorbeeld sweatshop free zijn. Sweatshop free betekent dwangvrije en eerlijke compensatie voor de arbeiders die hun producten vervaardigen. Ook hebben we merken die Peta Approved zijn. Peta Approved is een internationaal label voor dierenwelzijn. Het label wordt beheert door de Peta: ‘’people for the ethical treatment of animals’’. Een non-profit organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Het label garandeert dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in het product aanwezig zijn.

Er is meer dan alleen plastic…

Natuurlijk zijn er ook tassen van PU leer (polyurethaan) / Veganistisch leer gemaakt. Als je hier een goede kwaliteit in hebt dan is dit helemaal niet meer te vergelijken met het glimmende harde plastic. Hoge kwaliteit PU leer is bijna niet meer van echt leer te onderscheiden.
Als je een kunst lederen tas naast een echt leren tas legt zie je als kenner zeker het verschil. Als niet kenner moet je soms goed voelen of zelfs op het label van bijvoorbeeld je tas of schoenen kijken of het echt of kunstleer is.
Ook zijn er tassen en sneaskers op onze site die gemaakt zijn van PET-flessen. Zo worden plastic flessen hergebruikt om mooie tassen en sneakers van te maken.
En verdiep je ook eens in de nieuwe materialen zoals Pinatex (ananasleer) en Appleskin (appelleer) of schoenen en tassen die gemaakt zijn van papier, of kurk…. Er is zelfs al cactusleer.
Allerlei materialen worden tegenwoordig gebruikt ter vervanging van leer. Ze zijn erg modieus en trendy. Laat zien hoe origineel je bent en kies voor schoenen en tassen die wel horen in de tijd waarin we nu leven. Een tijd waarin we ons steeds bewuster worden van onze acties en de gevolgen daarvan.

Slow fashion mag de Fast Fashion vervangen

Slow fashion mag wat ons betreft de gehele Fast fashion vervangen. Het is een keuze die je maakt en je zult merken dat wanneer je dit gaat doen je geleidelijk aan, steeds sneller en overtuigender niet meer terug kunt of terug wilt. Je geweten gaat meespelen. Eerst praat je het nog goed, maar steeds vaker lukt dit niet meer en dan ineens kun je niet meer anders. Je wil ook niet meer anders. Want waarom wil jij iets dragen als je, je er niet goed in kunt voelen en als het ten koste van een ander is gegaan.

Hebben wij je aan het denken gezet?

Mocht je hier nog niet bekend mee zijn dan hopen we dat we je nu wat informatie hebben gegeven die je nieuwsgierig heeft gemaakt. Probeer eens uit hoe goed het voelt om fijne spulletjes te dragen die met liefde gemaakt zijn.

Fashion in harmony with people and nature

Probeer het nu uit en koop een mooie tas of een paar mooie sneakers vol liefde en 10% korting door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Delen met je vrienden

Toegevoegd aan je winkelmand
0 items - 0,00

Jammer dat je gaat..

Blijf op de hoogte van inspirerende artikelen en nieuwe producten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting!

.

Tarieven

Duitsland €      10,25
Luxemburg €      12,00
Denemarken €      12,50
Frankrijk €      12,50
Italie €      14,50
Oostenrijk €      16,00
Polen €      16,00
Spanje €      17,00
Portugal €      18,50
Tsjechie €      26,50
Hongarije €      27,50
Zweden €      27,50
Bulgarije €      30,00
Estland €      30,00
Finland €      30,00
Griekenland €      30,00
Ierland €      30,00
Kroatie €      30,00
Letland €      30,00
Litouwen €      30,00
Malta €      30,00
Roemenie €      30,00
Slovenie €      30,00
Slowakije €      30,00