Ken je dat gevoel? Dat ene moment, waarop je ontwaakt? Ineens besef je, dat de wereld zoals jij die eerst zag er toch heel anders uit ziet. Dat alles wat je eerst vanzelfsprekend en ‘normaal’ vond, misschien wel helemaal niet zo normaal is. Je krijgt een wake-up call en word je er van bewust dat je keuzes kunt maken, dat het ook anders kan….. Er zijn mooie tassen, sneakers en accessoires high-end, duurzaam, diervriendelijk en hip!

Warm hart en kiezen voor vegan fashion

Wij willen het goede voorbeeld willen geven en willen laten zien dat iedereen de mogelijkheid heeft om bewuster te leven en te kiezen voor betere producten. 

"Door jouw positieve energie zal je anderen inspireren en de wereld iets moois terug geven."

Foto: Melie Bianco Felix Olive Vegan Fashion

Stijlvolle vegan tassen en sneakers

Ja! wij houden van mooie spulletjes en hebben door de jaren heen onze kledingkasten gevuld met mooie designer kleding en vele schoenen en tassen die wij weer met liefde door kunnen geven aan onze dochters, ons totaal niet bewust van het enorme dierenleed wat hier achter zit en vaak ook de slechte werkomstandigheden in de fabrieken waar het geproduceerd wordt, niet te vergeten ons milieu.

Wij hoorden vaak: ‘vegan is saai, vegan is niet modieus’. Maar dat klopt niet. Daarom selecteren wij voor jou stijlvolle vegan tassen en sneakers waarmee je niet alleen iets goeds doet voor de wereld, maar waarin jij zult stralen en je goed zult voelen omdat je gekozen hebt om het anders te doen EN er fantastisch uit te zien. Je hoeft niet vegan te zijn om te kiezen voor duurzame mode!

Want zeg nou eerlijk, als je kunt kiezen tussen een tas of sneakers van echt leer waarbij dieren leed wordt aangedaan, of je kiest voor een vegan tas die net zo mooi is, dan weet jij toch zeker wel waar je voor kiest?

Vegan fashion looks good on Everyone

Wij hopen dat je geïnspireerd gaat zijn door onze tassen en sneakers. Wij werken alleen maar met merken die staan voor een betere wereld met de juiste normen en waarden. De meeste merken zijn Peta-Approved en zijn sweatshop free. 

Bedankt voor het bezoeken van My Vegan World. Hopelijk vind je iets moois en als je een van je favoriete merken mist of vragen hebt, laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@myveganworld.nl

Waarom Vegan Fashion?

Het grootbrengen van dieren voor voedsel en leer vereist enorme hoeveelheden voer, grasland, water en fossiele brandstoffen. Het veranderen van de huid in leer vereist enorme hoeveelheden energie en gevaarlijke chemicaliën, waaronder minerale zouten, formaldehyde, koolteerderivaten en verschillende oliën, kleurstoffen en afwerkingen, waarvan vele op cyanidebasis. 

Alternatieven voor leer

De meeste leersoorten zijn verchroomd, een groot deel ervan wordt weggespoeld in onze zoetwatervoorraden tijdens het leerproces. Mensen die in leerlooierijen werken of in de buurt wonen, lijden vaak aan kanker, longschade veroorzaakt door blootstelling aan giftige chemicaliën die worden gebruikt om het leer te verwerken en te verven.
Alternatieven die niet van leer zijn, vertegenwoordigen slechts een fractie van aardolie die wordt gebruikt in tegenstelling tot leer. Leer veroorzaakt niet alleen leed voor de dieren, maar veroorzaakt ook schade aan onze omgeving, de mensen die het produceren en ook degenen die ervoor kiezen het te dragen.

Kaliber Fashion - Vegan Backpack - pineapple, gold rugzak
Foto: Kaliberfashion, Backpack Pinatex Gold

Inspiratie & nieuwe
producten in je mail?

gift card my vegan world

Geef een betere wereld cadeau

Toegevoegd aan je winkelmand
0 items - 0,00

Jammer dat je gaat..

Blijf op de hoogte van inspirerende artikelen en nieuwe producten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting!

.

Tarieven

Duitsland €      10,25
Luxemburg €      12,00
Denemarken €      12,50
Frankrijk €      12,50
Italie €      14,50
Oostenrijk €      16,00
Polen €      16,00
Spanje €      17,00
Portugal €      18,50
Tsjechie €      26,50
Hongarije €      27,50
Zweden €      27,50
Bulgarije €      30,00
Estland €      30,00
Finland €      30,00
Griekenland €      30,00
Ierland €      30,00
Kroatie €      30,00
Letland €      30,00
Litouwen €      30,00
Malta €      30,00
Roemenie €      30,00
Slovenie €      30,00
Slowakije €      30,00