Qurc, Vegan sneakers gemaakt van kurk

QURC.

QURC. Is een Nederlands sneakermerk opgericht in 2019 en heeft dit jaar haar eerste collectie gelanceerd. QURC. maakt simplistische sneakers van hoge kwaliteit zonder daar dierlijke materialen voor te gebruiken. Leer wordt vervangen door kurk, een mooi natuurlijk materiaal uiterst geschikt als leervervanger.

Meer over QURC.

Ons doel is om aan te tonen dat je niet hoeft in te leveren op stijl, comfort en kwaliteit wanneer leer wordt vervangen door niet-dierlijke materialen.”

Er zijn zoveel alternatieven voor leer maar het lijkt wel alsof er in de schoenenindustrie te weinig over wordt nagedacht. Er zijn heel veel mooie sneakermerken maar als je kijkt naar vegan sneakers is het aanbod nog zeer beperkt. Zeker in het midden-hoge segment.

Wij merken dat er een gebrek aan bewustzijn is betreffende het dragen van leer. Vaak wordt gezegd dat leer een restproduct is van de vleesindustrie, maar dat is zeker niet altijd het geval. Wij merken dat steeds meer mensen bewuster worden over wat ze eten en dan met name de vleesconsumptie. Iedereen is het er onderhand wel over eens dat er iets moet veranderen, maar het is niet enkel wat wij eten maar ook wat wij dragen, dit gaat parallel aan elkaar.

Wij willen af van het geitenwollensokken imago dat heerst over vegan fashion. Daarom maken wij simplistische sneakers van hoogstaande kwaliteit, gemaakt van kurk. De sneakers worden met de hand gemaakt in Portugal. Kurk is een volledig natuurlijk product en de cirkel van het verwerkingsproces ervan is rond. Er komen geen chemicaliën aan te pas en het wordt eens in de 9 jaar van de boom geschild. Nadat de bomen geschild zijn nemen zij 3 tot 5 keer zoveel COop(!) en 9 jaar later kunnen ze weer opnieuw geschild worden.

Het doel van QURC. is om een movement te creëren, sneakers van kurk zijn slechts het begin. De komende jaren zullen verschillende alternatieven voor leer als paddenstoelen uit de grond schieten. Wij willen de mensen bewust maken van het feit dat het ook anders kan, en ze de kans geven om een bewustere keuze te maken. Zonder daarop in te leveren.

Toegevoegd aan je winkelmand
0 items - 0,00

Jammer dat je gaat..

Blijf op de hoogte van inspirerende artikelen en nieuwe producten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting!

.

Tarieven

Duitsland €      10,25
Luxemburg €      12,00
Denemarken €      12,50
Frankrijk €      12,50
Italie €      14,50
Oostenrijk €      16,00
Polen €      16,00
Spanje €      17,00
Portugal €      18,50
Tsjechie €      26,50
Hongarije €      27,50
Zweden €      27,50
Bulgarije €      30,00
Estland €      30,00
Finland €      30,00
Griekenland €      30,00
Ierland €      30,00
Kroatie €      30,00
Letland €      30,00
Litouwen €      30,00
Malta €      30,00
Roemenie €      30,00
Slovenie €      30,00
Slowakije €      30,00