Kaliber Fashion

Kaliberfashion in maakt hele hippe rugzakken en tassen, die zowel sportief als elegant zijn vanwege hun hoogwaardige afwerking en atypische materiaalcombinaties. Het jonge streetwear-label werd in 2011 opgericht door de ontwerpster Sarah Jolitz in Berlijn. De eerste collecties zijn gemaakt met het idee om elegante tassen en accessoires te ontwerpen voor natuurlijke, moderne en stijlbewuste vrouwen.

Meer over Kaliber Fashion

Hippe rugzakken en tassen

De verwerking van hoogwaardige, fijne stoffen in combinatie met puristische, casual vormen zorgen voor aanzienlijke contrasten in het ontwerp, die kenmerkend zijn voor het innovatieve label. Ver weg van alle standaard creaties en tegen massaproductie, zet Kaliberfashion tijdloze trends met zijn veganistische rugzakken en tassen en blijven zij oog houden voor het bijzondere, het speciale, anders dan anders.

Vegan Fashion Award 2016 ‘Best bag for Women’

Kaliberfashion ontving de Vegan Fashion Award 2016 voor de “Best Bag for Women”.  De dierenrechtenorganisatie PETA* beloont jaarlijks stijlvolle, innovatieve en diervrije mode met de felbegeerde prijs. Het rugzakmodel “Love & Soul” kon de jury overtuigen. Kaliberfashion mag dus niet ontbreken bij My Vegan World.

Mindfulness, duurzaamheid en hoge kwaliteit, we love it.

De producten zijn ontworpen in Berlijn. Mindfulness, duurzaamheid en hoge kwaliteit zijn daarom essentiële richtlijnen bij Kaliberfashion. Zij streven er ook altijd naar om maximaal comfort te garanderen. Massaproductie is geen optie. In plaats daarvan wordt aandacht besteed aan eerlijke handel en eerlijke productie, die moet bijdragen aan het algemene bewustzijn ten opzichte van duurzaamheid. Dierenhuiden mogen zonder uitzondering niet meer worden gebruikt. De productie vindt plaats in een naaiatelier, niet ver van Berlijn, in het naburige Polen. Dankzij de korte transportroute houden zij hun CO2-bijdrage zo klein mogelijk.

Weer een ananas!

Er wordt alleen gebruik gemaakt van Pinatex (een natuurlijk lederen alternatief), katoen, Oeko-Tex 100 gecertificeerd synthetisch leer en Alcantara. Met de in 2019 ontworpen “natural SPIRIT” -collectie gaat Kaliberfashion nog consequenter om met duurzame mode als geheel. De focus ligt op de eerlijke verwerking van uitsluitend natuurlijke en duurzame materialen. De focus ligt aanvankelijk op Pinatex© en kurk. Ze testen ook andere innovatieve en milieuvriendelijke materialen voor komende collecties.

*Peta approved: Peta is de grootste dierenrechten organisatie ter wereld. PETA focust op de vier gebieden waar dieren het meest lijden: de bio-industrie, de kledingindustrie, in laboratoria en in de entertainmentindustrie. Het PETA-approved vegan logo staat voor kleren die geheel veganistisch zijn, dat betekent geen leer, bont, wol, zijde en vellen van dieren. Dieren mogen op geen manier worden uitgebuit in het ontwikkelingsproces van de kleding. De bedrijven die het PETA-approved vegan logo op hun kleding zetten moeten PETA’s betrouwbaarheidsverklaring ondertekenen, waarin ze verifiëren dat hun kleding veganistisch is.
Toegevoegd aan je winkelmand
0 items - 0,00

Jammer dat je gaat..

Blijf op de hoogte van inspirerende artikelen en nieuwe producten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting!

.

Tarieven

Duitsland €      10,25
Luxemburg €      12,00
Denemarken €      12,50
Frankrijk €      12,50
Italie €      14,50
Oostenrijk €      16,00
Polen €      16,00
Spanje €      17,00
Portugal €      18,50
Tsjechie €      26,50
Hongarije €      27,50
Zweden €      27,50
Bulgarije €      30,00
Estland €      30,00
Finland €      30,00
Griekenland €      30,00
Ierland €      30,00
Kroatie €      30,00
Letland €      30,00
Litouwen €      30,00
Malta €      30,00
Roemenie €      30,00
Slovenie €      30,00
Slowakije €      30,00