Genesis Sustainable Footwear logo

Genesis

De visie is om een ​​sneakerlabel te vinden dat wordt gekenmerkt door liefde voor sneakers en voor het sneakerontwerp, dat oog heeft voor de details en vooral gebruik maakt van duurzame materialen en materiaalmixen. Het doel is om een ​​sneaker te ontwikkelen die zoveel mogelijk gerecyclede, duurzame en milieuvriendelijke materialen bevat en dit op het hoogste mogelijke niveau van dit moment. Met als doel voortdurend verbeteren en de sneakers steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Coming soon! Nog geen producten van dit merk in onze shop, schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meer over Genesis

Daarom reizen ze bijna de hele wereld over om op zoek te gaan naar speciale materialen voor hun sneakers. Ze bezoeken plantages en fabrikanten die in direct contact staan met de natuur om te zoeken naar de meest milieuvriendelijke bouwstenen die onder behoorlijke omstandigheden worden geproduceerd.

Milieubescherming en duurzame productie worden op alle levensgebieden steeds belangrijker. Als merk wil GENESIS zich verdedigen tegen veel van de ecologisch onverantwoordelijke en onmenselijke praktijken van de mode-industrie. Het is voor hen dan ook vanzelfsprekend om bijzondere duurzame materialen te selecteren. Met hun sneakercollectie leveren ze graag een bijdrage aan deze dringend noodzakelijke ontwikkeling.

De sneakers van Genesis en alle materialen worden vervaardigd in fabrieken waar duurzaamheid, expertise en menselijke waardigheid voorop staan. Met deze aanpak en met elke verkochte sneaker versterken ze deze bedrijven en het idee erachter.

Verantwoordelijkheid

Tegelijkertijd onderstreept het merk de verantwoordelijkheid die we allemaal hebben.

Ze doneren een deel van hun winst aan doelen en aan organisaties waarin ze geloven en die dezelfde ambities en geest hebben.

Zij denken dat alleen een verantwoord merk een gezond merk is.

Vegan materialen

Genesis werkt o.a. met veganistisch leer van bladeren zoals de olifanten oorplant. Ook werken ze met handgeweven Abaca bananen canvas, puur banaanpapier leer, Filipijnse ananas bladvezels, gerecyclede garen, natuurlijk rubber en kurk. Kortom erg vernieuwend en bewust.

Toegevoegd aan je winkelmand
0 items - 0,00

Jammer dat je gaat..

Blijf op de hoogte van inspirerende artikelen en nieuwe producten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting!

.

Tarieven

Duitsland €      10,25
Luxemburg €      12,00
Denemarken €      12,50
Frankrijk €      12,50
Italie €      14,50
Oostenrijk €      16,00
Polen €      16,00
Spanje €      17,00
Portugal €      18,50
Tsjechie €      26,50
Hongarije €      27,50
Zweden €      27,50
Bulgarije €      30,00
Estland €      30,00
Finland €      30,00
Griekenland €      30,00
Ierland €      30,00
Kroatie €      30,00
Letland €      30,00
Litouwen €      30,00
Malta €      30,00
Roemenie €      30,00
Slovenie €      30,00
Slowakije €      30,00